Професия Програмист


С нарастващата популярност на професиите свързани с информационните технологии, много хора проявяват интерес, но у тях възникват въпроси. „Какви качества трябва да притежава един програмист? Професията ми е интересна, но дали ще мога да се справя?“ За да бъдеш успешен програмист не трябва да можеш да умножаваш пет цифрени числа на ум (да със сигурност няма да пречи, но не е задължително : ) ).Programming is popular

Истината е, че професията програмист не е еднозначно определена. Както в много други професии така и програмирането има различни аспекти, в които човек може да се специализира, за всеки от които са важни различни умения и качества, но едно ги обединява и това е нуждата от постоянство в трупането, както на теоретични, така и практически знания.

Едно от най-добрите места, където можете да опитате от почти всички сфери на програмирането е
софтуерната академия към Телерик – Telerik Academy. В академията се организират курсове по актуални теми в програмирането:  Mobile development, програмиране в Cloud, програмиране за Web и други. Наред с всички актуални теми, в Telerik Academy се водят и курсове по програмиране, имащи за цел да предадат на курсистите фундаментални познания по програмиране, които лесно да могат да пренесат в бъдещото си развитие като софтуерни разработчици .

Курсове се водят от хора с опит, доказали се във водещи фирми в България и чужбина, и са напълно безплатни.

За кого са подходящи курсовете по програмиране ?
Дейността на академията е разделена в няколко направления, които обхващат:
деца от втори до шести клас, ученици, студенти, работещи и всички останали. На практика всеки, който е готов да инвестира време и усилия в обучението си по някой от курсовете е добре дошъл.

Kids Academy

Има за цел да събуди интереса у най-малките към информационните технологии. Тази година стартира с над 600 ученици от 2ри до 6ти клас от цялата страна.Telerik Kids Academy

School Academy

Курсовете в това направление обхващат писане на приложен софтуер на различни програмни езици както и подготовка на гимназистите за НОИТ (Национална олимпиада по Информационни Технологии)

Algo Academy

Материалът изучаван в Алго академията има за цел да подготви ученици и студенти за олимпиади и състезания по програмиране.

Software Academy

Може да се нарече ядрото на академията. В процеса на обучение, курсистите от софтуерната академия изучаватTelerik Software Academy всички дисциплини необходими им да бъдат успешни софтуерни инженери.

Обучението в Телерик Academy е изключително практически насочено и се доближава максимално до ежедневната работа на един работещ програмист. Това го прави идеален начин да си отговорите на поставените въпроси.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s